Aké sú výhody, ale aj obmedzenia rohových sedacích súprav?

Trendom posledných sezón v bytovom dizajne je maximálne využiť každú voľnú plochu, priestor nezaplniť ani nábytkom, textíliou či dekoráciami.

Čím menšiu úžitkovú plochu váš príbytok predstavuje, tým viac oceníte multifunkčné novinky. K nim nesporne patria moderné rohové sedacie súpravy.

Flexibilné a okamžité riešenie

Požiadavky na kvalitu a prevedenie sedačiek sú odlišné aj vzhľadom na dispozičné možnosti u vás doma. Práve rohové sedačky sa stali žiadaným prvkom v jednoizbových príbytkoch, kde sa umiestňujú pre potreby usádzania hostí a zároveň slúžia aj ako oddychové a spánkové lôžko. V podstate nemusíte mať ani stiesnené priestorové možnosti, aby ste si obľúbili trendy rohové sedačky.


rohová sedačka Saint Louis 

Stačí, že je vás v domácnosti viac a na klasických dvoj, trojsedákoch by ste si odopierali svojho komfortu a súkromia. Výhodou sedačiek s rohom je aj to, že zatiaľ čo na jednej časti relaxujete, ostatní si môžu príjemne posedieť a navzájom sa neobmedzovať.

Náš tip – pri vašich nadštandardným požiadavkách vám perfektne poslúži aktuálny výber rohových sedacích súprav Befame. Vychádzajú zo súčasných podmienok a trendov v bývaní, ponúkajú tak netradičné možnosti mladým rodinám s deťmi, ale aj starším s ťažkosťami v pohybe.

 

 rohová sedačka Mood Chicago

rohová sedačka Mood Chicago

Výhody rohových sedačiek Befame:

  • Sú vyrobené z masívnej drevenej konštrukcie. Ich potenciálni užívatelia majú pri výbere konkrétneho typu látky, odtieňov a rozmerov širšie možnosti.
  • Štandardne sú zabezpečené falistou pružín a kombinovateľných PUR, studených pien a silikónu
  • Priestranný chaiselounge aj pre viac osôb na polihovanie alebo čítanie kníh 
  • Plocha na spanie predstavuje viac ako 250 x 130 cm, čo je dosť komfortné aj z dlhodobého hľadiska
  • V časti rozkladu je úložný priestor
  • Polohovateľné područie a opierka na chrbát 
(Ne)obyčajné sedenie

To si budete ešte viac užívať pri rohových sedačkách v sete s taburetom alebo možnosťou vyklopenia menšej taburetky na vyloženie nôh. Úplne inú atmosféru ponúkajú rohové sedačky nielen pri bežných rozhovoroch, ale aj pri práci doma  - pri rozhovoroch si viac užívate očný kontakt, keďže sa jeden z vás môže usadiť na protiľahlú stranu. Navyše, s taburetom alebo pomocou kresla si vyberiete takú pozíciu, aby ste dovideli na všetkých a zároveň viete aj o dianí mimo toho priestoru. 

rohová sedačka Befame Belavio

Ako fungujú rohové sedačky v samotnom priestore?

Rohové sedačky vám ďalej umožňujú optické zväčšenie priestoru – voľnú plochu použite na priestranný a ľahko presúvateľný konferenčný stolík. Dokážte hravo vyplniť aj prázdne (hluché) miesto v časti za rohom a umiestnite doň súbor variabilných políc či skrinku na odloženie drobností. Je to ideálnym riešením aj pri home office práci, kde všetko dokážete vybaviť z pohodlia vašej sedačky.

Často vídame práve rohové sedačky vo funkcii predeľovacích prvkov – medzi obývacou a pracovnou zónou, medzi jedálenskou alebo kuchynskou časťou. V mnohých domácnostiach aj na oddelenie od detského (hracieho) kútika a pod. Dôležité je však to, že za takých okolností je rohová sedačka v priestore.

rohová sedačka Befame Moon

rohová sedačka Befame Moon

Pozor, pri stiesnených podmienkach vám to ešte viac sťaží prechod, manipuláciu pri čistení a zmývaní podláh. Málokedy si s prenosom rohovej sedačky poradí jednotlivec. Niekedy ich nestačí ani tucet, najmä keď sa s rohom ťažko manipuluje pri prechode úzkymi zárubňami.

Vy mienite, ale roh miestnosti všetko mení...

Na záver dávame do pozornosti aj skutočnosť, že nie v každom priestore vytvára roh 90°. Vtedy stojí nad výrazným dizajnom v kombinácii s exkluzívnym látkovým prevedením požiadavka atypického rohu, ba dokonca výklenku. Ide predovšetkým o priestor s rohom v rozmedzí 90 do 115°. Aj s tým všetkým musíte rátať skôr, než sa pohodlne usadíte!

 dizajnove sedacky banner